Skip to content
TRANSPORTKOELING
24/7 SERVICE
DUURZAAM TRANSPORT
OPTIMAAL KLIMAAT

GELD BESPAREN MET EEN GOEDE KOELINSTALLATIE

THEO MULDER ADVISEERT

De afdeling Transportkoeling van Theo Mulder BV verzorgt de opbouw en het onderhoud van de koelinstallatie. Onze duurzame installaties zorgen voor een optimaal klimaat, waardoor u uw producten onder de juiste omstandigheden vervoert naar de eindbestemming.

Hoe laat ik mijn koeling optimaal functioneren is een veel gestelde vraag. Onze specialist Theo van Velzen legt uit.

UITGANGSPUNT

Het uitgangspunt is natuurlijk dat een koeling moet doen waar deze voor gemaakt is. Dit is het op de juiste temperatuur houden van de lading. Dat klinkt op zich niet ingewikkeld (en dat is het ook niet als alles goed werkt) maar uiteraard moet dit zo economisch mogelijk gebeuren en met een grote mate van betrouwbaarheid.

LUCHTCIRCULATIE

Voor het goed werken van een koeling is het van belang dat er voldoende ruimte tussen lading en dak zit, dat de lucht tussen de lading door naar boven of beneden kan bewegen en dat deze onder de lading door kan stromen. Het laadplan moet dus zodanig zijn dat een goede luchtcirculatie mogelijk is. Bij het ontwerpen van uw nieuwe auto en de bijbehorende keuze van de koelinstallatie is dit laadplan, gemaakt voor uw transportbehoefte, de basis.

BETROUWBAARHEID VAN DE TRANSPORTKOELING

Even los van de voorkeur die klanten soms hebben voor een bepaald merk en/of type transportkoeling geven wij een advies voor een bepaald systeem of een keuze tussen een aantal goede opties. Het advies baseren wij op onze ervaringen met de diverse merken. Hierbij kijken we in eerste instantie naar de betrouwbaarheid van de systemen. Natuurlijk kijken we ook naar de onderhoudsgevoeligheid, de exploitatiekosten en de eventuele extra mogelijkheden die een systeem bied.

ONDERHOUDSINTERVAL

De onderhoudsintervallen die de verschillende leveranciers voorschrijven zijn niet in alle gevallen afdoende. Afhankelijk van het aantal tussenstops, de rijtijd tussen de stops en de tijd dat één of meerdere deuren open staan tijdens het laden/lossen kan het zijn dat wij adviseren om het onderhoudsinterval aan te passen. Om economisch bezig te zijn is het advies om tijdens de verplichte jaarlijkse F-gassenkeuring  de installatie tegelijk een onderhoudsbeurt te laten geven.

WIJ WERKEN VOOR

Back To Top