Skip to content
VEILIGHEID
PRIVACY
VOERTUIGBIBLIOTHEEK
KWALITEIT

AUTORUITEN BLINDEREN: MEER VOORDELEN DAN ALLEEN PRIVACY

Bij Theo Mulder BV zijn we gespecialiseerd in het blinderen van autoruiten van zowel personenauto’s als bedrijfswagens. We vertellen u graag meer over de voordelen van geblindeerde ruiten en de werkwijze van Theo Mulder BV.

VOORDELEN VAN AUTORUITEN BLINDEREN

Meer privacy en verlaging van het risico op inbraak zijn bekende voordelen van geblindeerde autoruiten, maar er zijn er nog meer. Het tinten van autoruiten heeft namelijk de volgende positieve effecten:

  1. Meer privacy

Met geblindeerde autoruiten houdt u pottenkijkers weg bij uw voertuig. Getinte autoruiten, ook wel privacy glass genoemd, zorgen er namelijk voor dat het van buitenaf slecht zichtbaar is wie er in het voertuig zit.

  1. Minder risico op auto-inbraak + inbraakvertraging

Een voertuig met geblindeerde ramen is minder vaak slachtoffer van (een poging tot) auto-inbraak, omdat dieven slecht kunnen zien wat er te halen valt. Het folie dat wordt gebruikt bij het blinderen van autoruiten heeft bovendien een inbraakvertragende werking vanwege de sterke hechting aan het glas. Als iemand de ruiten van uw voertuig probeert in te slaan, zal het glas veel minder snel of helemaal niet breken dan bij niet-geblindeerde ruiten.

  1. Beperking uv-stralen

In uw voertuig komt u in aanraking met uv-stralen van buiten en dat is slecht voor de huid. Het raamfolie van geblindeerde ramen beperkt deze schadelijke ultraviolette stralen aanzienlijk; in sommige gevallen zelfs voor 99%. Met geblindeerde autoruiten beschermt u zichzelf en andere personen in de auto grotendeels tegen de ongezonde uv-straling.

  1. Bescherming auto-interieur

Zonnestralen kunnen het interieur van uw voertuig flink beschadigen en doen verkleuren. Tintfolie heeft een UV-reducerende werking en zorgt hierdoor dat het auto-interieur minder snel verkleurd.

  1. Brandstofbesparing

Een bijkomend voordeel van geblindeerde autoruiten is dat de auto koeler blijft doordat zonnestralen grotendeels buiten worden gehouden. U zult dus minder uw airconditioning hoeven te gebruiken en dit zorgt voor brandstofbesparing.

  1. Betere bescherming bij ongelukken

Als voertuigen in een ongeval belanden, komt het vaak voor dat de weg bezaaid ligt met glasscherven en betrokkenen snijwonden oplopen. Het folie dat wordt gebruikt bij geblindeerde ruiten houdt glasscherven bij elkaar, waardoor de kans op een zee van scherven kleiner wordt.

DE KWALITEIT VAN THEO MULDER BV

Bij Theo Mulder BV gebruiken we een viertal gradaties tintfolie met een lichtdoorlatendheid van 70, 45, 30 en 5 procent. U kunt zelf kiezen hoe donker u uw de autoruiten wilt. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat, gebruiken we tijdens het tinten van de ruiten uitsluitend de hoogwaardige raamfolies van Johnson Window Film. Tijdens het blinderen van de ruiten demonteren wij de draairamen uit het voertuig, zodat alle randen meegenomen worden. Hierdoor zorgen we ervoor dat alle randen getint zijn en de hoekjes niet na verloop van tijd kunnen loslaten.

MEER INFORMATIE OVER AUTORUITEN BLINDEREN BIJ THEO MULDER BV?

We vertellen u graag meer over het blinderen van uw autoruiten. Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

WIJ WERKEN VOOR

Back To Top