Skip to content
CARROSSERIEFABRIEK
CUSTOM MADE
KWALITEIT
MODERNE TECHNIEKEN

BRANDSTOF BESPAREN MET DE KOELING DOOR BETERE ISOLATIE

BRANDSTOF BESPAREN

Het terugdringen van het brandstofverbruik is om meerdere redenen een actueel thema.

  • Het milieu:  Diesel en aardolie zijn belastend voor onze leefomgeving.
  • Reserves: op enig moment zal de olie toch echt een keer op zijn dus we moeten zuinig omgaan met wat we nog hebben.
  • De financiën: elke bespaarde liter diesel scheelt direct in de portemonnee.

Waar mogelijk nemen wij onze verantwoordelijkheid in de milieuproblematiek. Met het bouwen van de carrosserie gebruiken wij dan ook zeer goed isolerende wanden waarmee wij het brandstofverbruik van de koeling ten opzichte van een standaard FRC-koeloplegger ruimschoots kunnen halveren.

BESPARING DOOR BETERE ISOLATIE

Theo Mulder gebruikt wandpanelen met een hogere isolatiefactor dan die van onze collega’s. Het effect hiervan is te merken in de werking en het brandstofverbruik van de koelsystemen: ze slaan minder vaak aan en draaien korter. Met een wagen en koeling van Theo Mulder bespaart u dus op het totaal van uw brandstof- en onderhoudskosten voor de koeling.

PRAKTIJKTEST BRANDSTOF BESPAREN

Natuurlijk wilt u dan (net als wij overigens) weten hoeveel het brandstof besparen scheelt. Om dit te weten te komen voeren wij dan onze eigen testen uit. Het resultaat: meer dan 50% brandstofreductie met een Theo Mulder oplegger ten opzichte van de basis FRC-oplegger van een van onze collega’s.

TESTOMSTANDIGHEDEN

In de test die 24 uur duurde hebben we de twee opleggers buiten op onze stekkerplaats gezet. Beide opleggers waren voorzien van een koelinstallatie van gelijk vermogen. De ingestelde koeltemperatuur was 6 graden Celsius. De weersomstandigheden: licht bewolkt, ca 20 graden overdag en 15 graden ’s nachts. Beide  koelinstallaties waren volledig afgevuld en na 24 uur gekeken hoeveel liter er nodig was om weer volledig af te vullen.

RESULTATEN VERTAALD NAAR DE PRAKTIJK

In de praktijk betekent dit dat dezelfde koelinstallatie op onze wagens tot meer dan 2x zo lang mee kan, de levensduur van de koelinstallatie wordt tenslotte bepaald door het aantal uren draaitijd. En per jaar bespaart u vele honderden tot enkele duizenden euro’s aan diesel uit.

Als u ook wilt besparen op uw brandstofverbruik: neem dan contact met ons op. Los van het voordeel voor uw eigen portemonnee helpt u ook weer een klein beetje mee aan een beter milieu.

WIJ WERKEN VOOR

Back To Top