Skip to content
LICHTBAKKEN
FOTOBEHANG
DECORATIEF
ONTWERPSTUDIO

FOTODOEK: DECORATIEF EN GELUIDSWEREND

FOTODOEK

Met onze printmogelijkheden kunnen wij voor u heel mooi fotodoek maken. Het fotodoek kan op canvas geprint worden en opgespannen op houten spielatten of op decotex en opgespannen worden in een aluminium frame. Zowel canvas als decotex zijn B1 gecertificeerde materialen zodat deze veilig binnen gebruikt kunnen worden.

DECOTEX FOTODOEK

Decotex is een dun kunststof materiaal met een hoge sterkte. Hierop printen wij tot een maximale breedte van 3 meter. Na het printen van het fotodoek stikken we deze rondom af met een platte pees zodat deze strak in het bijbehorende frame geplaatst kan worden. De fotodoeken worden dus ook wel peesdoeken genoemd.

FRAMES VOOR FOTODOEKEN

De doeken worden in aluminium frames geplaatst. Het frame is door zijn vormgeving zeer robuust en buigt niet door. De frames zijn standaard beschikbaar in aluminium of in het zwart of wit. Andere kleuren zijn bij ons ook mogelijk, in onze eigen spuiterij kan elke kleur worden gemaakt. De frames zijn in meerdere diktes verkrijgbaar: 19 mm of 26 mm. De 26 mm is noodzakelijk als het frame wordt gecombineerd met geluiddempend materiaal.

CANVAS FOTODOEKEN

Canvas is een dikker materiaal met een maximale breedte van 160 cm wat wij met een hoge spanning op een houten frame vastnieten. De afbeelding loopt in principe om de rand heen door waardoor er geen afstekende witte rand ontstaat ten opzichte van de muur. Aangezien dit allemaal printwerk is kan voor een eventueel gewenste omkadering elke kleur gekozen worden. De canvas fotodoeken kunnen opgespannen worden op 2 cm dikke spielatten of op 4 cm dikke spielatten, ook wel museumlatten genoemd.

FOTOKWALITEIT

Om een mooi doek te maken is het natuurlijk nodig om over een digitale foto van hoge kwaliteit te beschikken. Die kunt u uiteraard uit uw eigen collectie aanleveren. Heeft u net niet het plaatje wat u wilt? Koop een hoge kwaliteitsafbeelding in een van de vele stock bibliotheken. Twijfelt u of deze goed genoeg is? Vraag ons om advies en wij helpen u op weg. Uiteraard kunnen wij ook een fotocollage voor u maken die op het doek geprint kan worden.

AKOESTISCHE WERKING FOTODOEKEN

In kale ruimtes met harde en gladde wanden is er veel echo van het geluid. Dit komt doordat de wanden nagenoeg al het geluid terugkaatsen. Fotodoeken helpen om deze echo terug te dringen omdat de doeken van een zacht en een iets gestructureerd materiaal zijn gemaakt. Hierdoor wordt het geluid gedeeltelijk opgenomen en afgevangen door het doek en het terugkaatsende deel wordt door het onregelmatige oppervlak in verschillende richtingen verstrooid.

Achter de fotodoeken op de 26 mm frames en de canvassen op 4 cm dikke museumlatten kan ook nog extra geluidsabsorberend materiaal geplaatst worden om het effect te vergroten.

MEER WETEN?

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.  Als u al een bestaande foto heeft dan bij voorkeur via de mail. Dan kunt u bij de aanvraag meteen de foto  bijsluiten. Het kan natuurlijk ook via ons contactformulier of per telefoon.

Neem contact met ons op
Direct een afspraak maken

WIJ WERKEN VOOR

Back To Top