Skip to content
GEVELRECLAME
LED VERLICHT
IN KLEUR GESPOTEN
OOK DUBBELZIJDIG

LICHTBAK AAN DE GEVEL

De gevel van uw bedrijfspand is de ideale plek voor reclame. Zo kan iedereen goed zien welk bedrijf er is gevestigd. Wilt u van grote afstand gevonden worden? En ook in het donker zichtbaar blijven? Dan is een lichtbak voor aan de gevel een goede optie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het maken van een lichtbak bij Theo Mulder?

WAT IS EEN LICHTBAK?

Een lichtbak is een gevelbord met daarin verlichting verwerkt. Deze lichtbak kan in verschillende vormen en maten worden gemaakt en op diverse manieren worden bevestigd aan uw gevel. Een lichtbak zorgt ervoor dat uw gevel 24/7 is voorzien van reclame.

VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een lichtbak en welke het beste bij uw wensen past? Hieronder benoemen wij drie verschillende opties.

  1. Standaard rechthoekige lichtbak

Een standaard rechthoekige bak met aan de voorzijde een melkwitte acrylaatplaat waar de tekst op aangebracht wordt, is een van de versies die we veel voorbij zien komen. Deze lichtbak ligt vlak op de gevel en is met name zichtbaar als u recht of schuin op de gevel kijkt.

  1. Uitsteekbak

Een uitsteekbak is een lichtbak die haaks op de gevel komt. Deze bak is dubbelzijdig en wordt met twee muursteunen bevestigd. Uw pand trekt al van ver de aandacht, omdat de lichtbak verder van de gevel uitsteekt. Een uitsteekbak kan zowel in rechthoekige, als ovale of ronde vorm gemaakt worden. Eventuele afwijkende vormen zijn ook mogelijk.

  1. Doekbak

Dit is een variant waarbij met doeken, in plaats van acrylaatplaten, wordt gewerkt. Dit wordt voornamelijk gekozen bij grotere lichtbakken. Waarom? Omdat acrylaatplaten door hun eigen gewicht de neiging kunnen hebben krom te gaan staan. Daarnaast kunnen de platen bij grote afmetingen door windzuiging bij een storm ook uit hun profiel getrokken worden. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

LICHT IN DE LICHTBAK

De lichtbak geeft twee verschillende lichtweergaven. Overdag komt het licht van buiten en zal dit op de tekst/afbeelding vallen. Zodra het donker is, wordt de bak van achteren/binnenuit verlicht. Dit heeft tot gevolg dat volle kleuren in de avond lichter worden weergeven. Het kan wenselijk zijn om sommige teksten of de achtergrond met en blockoutfolie te beplakken om het licht op die plekken volledig te blokkeren.

MATERIALEN

De lichtbakken worden van aluminium gemaakt. Binnenin wordt LED-verlichting geplaatst, die passend is bij de diepte en de lichtdoorlatendheid van de gekozen voorplaat. In onze eigen spuiterij kan de lichtbak worden voorzien van elke gewenste RAL kleur zodat de uitstraling van uw lichtbak volledig aansluit op uw huisstijl.

UW EIGEN LICHTBAK VOOR AAN DE GEVEL LATEN MAKEN?

Wilt u meer weten over lichtbakken? Neem dan contact met ons op. Heeft u al een ontwerp klaarliggen? Dan kunt u gemakkelijk uw aanvraag rechtstreeks via een e-mail sturen. Voeg daarbij direct foto’s en het ontwerp als bijlage toe. Uiteraard mag u ons ook altijd bellen, wij helpen u graag.

WIJ WERKEN VOOR

Back To Top